Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ

Οριακές μεταβολές καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, έπειτα από το χαμηλό επίπεδο που βρέθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το κλίμα νευρικότητας που επικρατεί στην πετρελαϊκή αγορά, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Naimi, σχετικά με την αύξηση της παράγωγης.

Οριακές μεταβολές καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, έπειτα από το χαμηλό επίπεδο που βρέθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το κλίμα νευρικότητας που επικρατεί στην πετρελαϊκή αγορά, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Ali al-Naimi, σχετικά με την αύξηση της παράγωγης.

Ειδικότερα, ο κ. al-Naimi, διέψευσε τις φήμες που έκαναν λόγο για κλίμα έντασης στους κόλπους του ΟΠΕΚ, μετά την απόφαση του Βασιλείου για αύξηση της παραγωγής, γεγονός που οδήγησε εκ νέου σε άνοδο τις τιμές του ”μαύρου χρυσού”.

”Κερδισμένη” από τη σημερινή συνεδρίαση βρέθηκε η στερλίνα, αφού ισχυροποίησε την θέση της έναντι του δολαρίου, εν μέσω έντονων κερδοσκοπικών τάσεων για αύξηση των επιτοκίων.

Αναλυτικότερα, η στερλίνα κινείται στα 1,7905 δολάρια από 1,7872 κερδίζοντας 0,18%.

Το δολάριο κερδίζει 0,37% στα 112,52 γεν έναντι 112,10 γεν ανά δολάριο στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ το ευρώ κινείται χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο κατά 0,17% στα 1,1963 ευρώ από τα 1,1983 του προηγούμενου κλεισίματος.

Ακόμα, το δολάριο ενισχύεται στα 1,2836 ελβετικά φράγκα έναντι 1,2821 του προηγούμενου κλεισίματος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v