Νέα ώθηση στο δολάριο από τα επιτόκια

Για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, καθώς η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στηρίζει το δολάριο σε νέα άνοδο. Το κοινό νόμισμα υποχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτω από τα 1,1800 δολάρια.

Για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, καθώς η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στηρίζει το δολάριο σε νέα άνοδο.

Το κοινό νόμισμα κινείται στα 1,1802 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μήνα, έχοντας υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτω από 1,18 δολάρια. Το δολάριο κινείται στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών έναντι του γεν στα 113,64 γεν ανά δολάριο.

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, που υπογραμμίστηκε με την σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ, ώθησε επίσης το δολάριο στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών έναντι του γεν.

Η αύξηση των επιτοκίων θα βελτιώσει περαιτέρω τις αποδόσεις των αμερικανικών χρεογράφων σε σύγκριση με τους τίτλους που εκδίδει η ευρωζώνη και η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου κινείται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών σε σύγκριση με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v