Σε υψηλό 7 μηνών το δολάριο έναντι του γεν

Σε ρεκόρ 7 μηνών έναντι του γεν εκτινάχθηκε το δολάριο, ξεπερνώντας την ισοτιμία των 113 για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της προοπτικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα. Ανεβαίνει το δολάριο έναντι όλων των βασικών ισοτιμιών.

Στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών έναντι του γεν εκτινάχθηκε το δολάριο, ξεπερνώντας την ισοτιμία των 113 δολ. ανά γεν για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο, καθώς οι ανησυχίες για επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προκάλεσαν κάθετη βύθιση στις ασιατικές αγορές.

Το δολάριο εκτινάχθηκε έναντι του γεν, του ευρώ και 14 άλλων βασικών ισοτιμιών, μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 288 χιλιάδες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για την προοπτική να αυξήσει η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα το βασικό της επιτόκιο τον ερχόμενο μήνα, προχωρώντας σε επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής για πρώτη φορά από το 2000.

Το δολάριο κινείται το πρωί στα 112,85 έναντι του γεν έναντι κλεισίματος στα 112,21 δολ. ανά γεν στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή. Νωρίτερα στις ευρωπαϊκές συναλλαγές το νόμισμα έφτασε μέχρι τα 113,17 δολ. ανά γεν, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο. Έναντι του ευρώ, το δολάριο κινείται στα 1,1847 δολ. ανά ευρώ έναντι 1,1883 δολάρια.

Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, προβλέπουν ότι το δολάριο θα φτάσει μέχρι τα 115 γεν, ενώ 60% από τους 68 αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα συστήνουν πωλήσεις ευρώ έναντι του δολαρίου, έναντι ποσοστού 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και 43% ένα 15ήμερο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v