”Κινέζικο ντους” παρασύρει το γεν

Η διαφαινόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας συμπαρέσυρε το σύνολο των ασιατικών αγορών σε χαμηλότερα επίπεδα, τη στιγμή που το ευρώ συνεχισε την ανοδική τροχιά του έναντι του δολαρίου.

Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, σημείωσε το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, μετά από επιβεβαιωμένες ανησυχίες επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα των ιαπωνικών προϊόντων.

Η είδηση αύξησης των επιτοκίων στην Κίνα συμπαρέσυρε σε πτωτική κίνηση το σύνολο των ασιατικών αγορών. Στη διατραπεζική αγορά, το γεν διαπραγματευόταν στα 110,58 γεν ανά δολάριο, έχοντας μειώσει την αξία του έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά 5,5% σε μηνιαία βάση.

Το ευρώ συνέχισε να ανακάμπτει σταδιακά έναντι του δολαρίου, έχοντας ενισχυθεί κατά 1,3% αυτή την εβδομάδα. Το ενιαίο νόμισμα έφθασε στο υψηλό των 1,2007 δολαρίων για να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στα 1,1989 δολ.

Η στερλίνα αντιστάθμισε τις αρχικές σημαντικές της απώλειες έναντι του δολαρίου λόγω έλλειψης οικονομικών στοιχείων, καθώς η ισχυρή παρουσία του ευρώ την οδήγησε στο επίπεδο των 1,7774 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v