”Κρατά” τα υψηλά το δολάριο, πτώση για στερλίνα

Διατηρείται στα υψηλά επίπεδα που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες το δολάριο, καθώς η αγορά πιθανολογεί για αύξηση των επιτοκίων τον Αύγουστο. Πτωτικά έναντι δολαρίου και ευρώ κινείται η στερλίνα.

Τάσεις σταθεροποίησης στα επίπεδα του 1,182 – 1,188 δολ. έναντι του ευρώ δείχνει το δολάριο, καθώς η διατραπεζική αγορά συναλλάγματος πιθανολογεί για αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed τον Αύγουστο, προοπτική προς την οποία συντείνει και η τακτική αποφυγής των εκπλήξεων που τηρεί απαρεγκλίτως ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν.

Το δολάριο κέρδισε τόσο έναντι της στερλίνας, όσο και έναντι του γεν (109,40 γεν).

Ωστόσο, οι αναλυτές παρουσιάζονται διχασμένοι αναφορικά με την κίνηση του αμερικανικού νομίσματος σε μεσοπρόθεσμη βάση, με την Goldman Sachs να προβλέπει συρρίκνωση στο εξάμηνο και την Bank of Tokyo και την National Australian Bank να προβλέπουν άμεση ενίσχυση.

Η στερλίνα διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι όλων των βασικών νομισμάτων, κυρίως λόγω της διατήρησης των βασικών επιτοκίων στην Αγγλία στα ίδια επίπεδα σε αντίθεση με τις προσδοκίες της αγοράς.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 1,7627 δολ. (χαμηλό τετραμήνου) και στις 67,14 πέννες έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v