Ενίσχυση του δολαρίου λόγω θετικών macro στοιχείων

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,192 δολάρια με απώλειες 0,35%, για τρίτη συνεδρίαση από τις αρχές της εβδομάδας, εξαιτίας της εκτίναξης των εισροών διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων αλλά και τα θετικά στοιχεία του μεταποιητικού τομέα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Το δολάριο ανακάμπτει έναντι του ευρώ για τρίτη συνεδρίαση από τις αρχές της εβδομάδας, εκμεταλλευόμενο τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,192 δολάρια με απώλειες 0,35% εναντι του ”πράσινου” νομίσματος και στα 129,47 γεν με απώλειες 0,34% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Αντίθετα καταγράφει κέρδη 0,28% έναντι της στερλίνας στις 66,98 πέννες, ενώ παραμένει αμετάβλητο έναντι του ελβετικού νομίσματος στα 1,5529 ελβετικά φράγκα.

Το δολάριο κυμαίνεται στα 108,58 γεν.

Η άνοδος του δολαρίου στηρίχθηκε στις ισχυρές εισρές διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων στην αμερικανική αγορά για δεύτερο διαδοχικό μήνα, αφού οι διεθνείς επενδύσεις σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και μετοχές, έφθασαν στα 83,4 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο, σε σχέση με τα 82 δισ. δολάρια του Ιανουαρίου.

Το ”πράσινο νόμισμα” εκμεταλλεύτηκε επίσης και το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε από την εκτίναξη του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας της Fed της Νέας Υόρκης στο 36,1 για τον Απρίλιο, από το 25,3 του Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v