Σε νέο χαμηλό έτους το ευρώ

Στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνεται η προοπτική μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων και η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει υποτονική, ενώ στον αντίποδα η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να δίνει σοβαρές ενδείξεις διατήρησης της ανάκαμψης.

Στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνεται η προοπτική μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων, όσο η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει υποτονική, ενώ στον αντίποδα η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να δίνει σοβαρές ενδείξεις διατήρησης της ανάκαμψης.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που θα ανακοινωθούν στη Νέα Υόρκη σήμερα αναμένεται να ενισχύουν αυτή την άποψη.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1995 δολ. το πρωί στο Λονδίνο μετά το κλείσιμο στα 1,2078 δολάρια χθες στη Νέα Υόρκη. Τη Δευτέρα του Πάσχα το κοινό νόμισμα έφτασε στο Λονδίνο μέχρι τα 1,1973 δολάρια.

Κατά τους αναλυτές η πτώση του ευρώ επιταχύνεται μετά τη διάρρηξη του φράγματος των 1,2050 δολαρίων. Η τράπεζα Dresdner υποβάθμισε την περασμένη εβδομάδα την τριμηνιαία πρόβλεψη για το ευρώ στα 1,15 δολάρια, από 1,25 δολάρια.

Η διένεξη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, της Bundesbank, θεωρείται ότι συμβάλλει στις πιέσεις για μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, προοπτική που εντείνει την υποχώρηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v