Υψηλότερα το δολάριο λόγω θετικών macro

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,203 δολάρια με απώλειες 0,6%, εξαιτίας των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, καταγράφοντας απώλειες 0,35% στις 65,94 πέννες έναντι της στερλίνας, στη σκιά αναμενόμενης αύξησης των βρετανικών επιτοκίων.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με άξονα την υποχώρηση των αιτήσεων για εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 3ετίας, ενίσχυσαν το δολάριο έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,2103 δολάρια με απώλειες 0,6% και στις 65,94 πέννες με απώλειες 0,35% έναντι της στερλίνας, εξαιτίας των προβλέψεων για αύξηση των βρετανικών επιτοκίων, πιθανώς το Μάιο.

Το κοινό νόμισμα καταγράφει οριακές απώλειες 0,17% στα 1,5518 ελβ. φράγκα έναντι του ελβετικού νομίσματος, ενώ αντίθετα καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% στα 128,19 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Το δολάριο ανακάμπτει στα 105,99 γεν.

Το ”πράσινο νόμισμα” ανέκαμψε στις συναλλαγματικές αγορές από τις αρχικές απώλειες που κατέγραφε λόγω της έντασης της κρίσης στο Ιράκ, ενώ οι αναλυτές προεξοφλούν ότι εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων στο Ιράκ στο αμέσως επόμενο διάστημα, το δολάριο θα δεχθεί πιέσεις με το ελβετικό φράγκο να μετατρέπεται σε μίνι καταφύγιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v