Επωφελείται το ευρώ από την ένταση στο Ιράκ

Το ευρώ ανακάμπτει 0,44% στα 1,2171 δολάρια, αφού μαζί με το ελβετικό φράγκο μετατρέπονται σε καταφύγια των επενδυτών ενόψει των διακοπών του Πάσχα και της κατάστασης στο Ιράκ. Άνοδος γεν από αναβάθμιση ιαπωνικού χρέους από Moody’s.

Το ευρώ και το ελβετικό φράγκο εκμεταλλεύτηκαν το κλίμα ανασφάλειας από την ένταση στο Ιράκ για να αποκομίσουν κέρδη έναντι του δολαρίου. Το γεν αποτελεί όμως το μεγάλο κερδισμένο της σημερινής συνεδρίασης, πιέζοντας το καλάθι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,2171 δολάρια με άνοδο 0,44%, καταγράφοντας παράλληλα κέρδη 0,61% στις 66,10 πέννες έναντι της στερλίνας.

Αντίθετα υποχωρεί 0,56% στα 1,5542 ελβ. φράγκα έναντι του ελβετικού νομίσματος και κατά 0,09% στα 128,03 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 105,18 γεν, μετά την αναβάθμιση του ιαπωνικού χρέους από την Moody’s.

Το ”πράσινο νόμισμα” καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν το 1% έναντι του ελβετικού φράγκου, κυμαινόμενο στα 1,2751 ελβ. φράγκα, αφού οι επενδυτές κλείνουν τις θέσεις τους σε δολάρια για να αποφύγουν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα στη σκιά των φόβων για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο Ιράκ.

Οι επενδυτές αδιαφόρησαν στην ουσία για τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ενισχύθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων μέσα στα 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v