Τα θετικά macro ενισχύουν το δολάριο

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1929 δολάρια μέ απώλειες 1,23% μετά τα θεαματικά στοιχεία για την άνοδο των πωλήσεων λιανικής και των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με τη Morgan Stanley να προβλέπει άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων και την ABN Amro να μειώνει τις εκτιμήσεις της για το ευρώ.

Η εκτίναξη των πωλήσεων λιανικής κατά 1,8% το Μάρτιο και η άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 0,7% το Φεβρουάριο στήριξαν την επιστροφή των επενδυτών στο δολάριο, ενώ ο Τιμ Στιούαρτ, διευθυντής στρατηγικής συναλλαγματικών αγορών της Morgan Stanley, προεξόφλησε ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ευρώ υποχωρεί 1,23% στα 1,1929 δολάρια, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι των υπολοίπων μεγάλων ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Το κοινό νόμισμα καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% έναντι της στερλίνας στις 65,69 πέννες, 0,35% στα 1,5543 ελβ. φράγκα έναντι του ελβετικού νομίσματος και 0,19% στα 127,48 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Η τιμή του δολαρίου εκτινάχθηκε στα 106,82 γεν.

Από την πλευρά της, η ABN Αmro διόρθωσε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ στο επόμενο τρίμηνο, προβλέποντας ότι το ευρώ θα κυμανθεί μεταξύ των 1,17 – 1,26 δολαρίων.

Ο Τιμ Μάζανεκ, διευθυντής στρατηγικής συναλλαγματικών αγορών της Boston at Investors Bank & Trust, εκτιμά ότι το ευρώ θα υποχωρήσει έως τα 1,175 δολάρια έως το τέλος Απριλίου.

Αρνητικά επηρέασαν το ευρώ οι ανακοινώσεις του DIW για άνοδο της γερμανικής οικονομίας κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο και η στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία το Φεβρουάριο στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v