Πάνω από τα 1,20 δολ. το ευρώ εν αναμονή της Fed

Σε περιορισμένη κλίμακα κινείται το δολάριο έναντι των υπολοίπων βασικών ισοτιμιών εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η αργία στην Ιαπωνία φέρνει χαμηλό όγκο στην ισοτιμία δολαρίου/γεν, με αποτέλεσμα οι κινήσεις δολαρίου/ευρώ να επιτείνονται και το κοινό νόμισμα να κινείται πάνω από τα 1,20 δολάρια.

Σε περιορισμένη κλίμακα κινείται το δολάριο έναντι των υπολοίπων βασικών ισοτιμιών εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα αμερικανικά επιτόκια.

Η αργία στην αγορά της Ιαπωνίας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα προκαλεί χαμηλό όγκο συναλλαγών στην ισοτιμία δολαρίου/γεν, με αποτέλεσμα οι κινήσεις δολαρίου/ευρώ να επιτείνονται και το κοινό νόμισμα να κινείται πάνω από τα 1,20 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου. Η αγορά του Τόκιο θα παραμείνει και αύριο κλειστή.

Το ενδιαφέρον των παικτών στις αγορές συναλλάγματος έχει επικεντρωθεί στο πώς θα προετοιμάσει η Federal Reserve τους επενδυτές για μια επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επενδυτές πιστεύουν ότι η Fed θα αφήσει τα επιτόκια σταθερά στο 1% αλλά τα τελευταία μακρο-οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ενδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας δημιουργουν την αίσθηση ότι η Κεντρική Τράπεζα θα μεταβάλλει τις διατυπώσεις και θα προετοιμάσει τις αγορές για αύξηση των επιτοκίων. Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των αναλυτών έχει προεξοφλήσει επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής τον Αύγουστο.

Το ευρώ κινείται στο Λονδίνο στα 1,2030 δολάρια έναντι του κλεισίματος στα 1,1965 δολάρια χθες στη Νέα Υόρκη. Έναντι του γεν το δολάριο παραμένει σταθερό στα 110,25 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v