Πτώση δολαρίου λόγω τρομο-φόβων

Η δολοφονία του επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου στο Ιράκ και οι εκρήξεις στην Τουρκία επέτειναν τις ανησυχίες για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων και προκάλεσαν πτώση στην τιμή του δολαρίου. Πάνω από τα 1,20 δολάρια το ευρώ.

Η δολοφονία του επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου στο Ιράκ και οι εκρήξεις στην Τουρκία επέτειναν τις ανησυχίες για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων και προκάλεσαν πτώση στην τιμή του δολαρίου.

Το δολάριο υποχώρησε στα 113,62 γεν έναντι 114,22 στο κλείσιμο της Παρασκευής. Έναντι του ευρώ, υποχώρησε στα 1,2009 δολ. ανά ευρώ, μετά το κλείσιμο στα 1,1886 δολάρια ανά ευρώ.

Το αμερικανικό νόμισμα είχε ενισχυθεί μέχρι τα 114,65 γεν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ασιατικές μετοχές σημείωναν πτώση επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται πολιτική κρίση στην Ιαπωνία, με τον πρωθυπουργό να εμπλέκεται στο σκάνδαλο συνταξιοδοτικών εισφορών και την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτησή του.

Το γεν υποχώρησε στα 136,11 γεν ανά ευρώ έναντι 135,8 γεν ανά ευρώ στο προηγούμενο κλείσιμο.

Πιέσεις ασκεί στο δολάριο και το γεγονός ότι οι αγορές συναλλάγματος έχουν προεξοφλήσει ήδη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα, ίσως τον ερχόμενο μήνα, εκτιμούν αναλυτές.

”Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει αύξηση 25 μονάδων βάσης από τη Fed τον Ιούνιο. Εάν θέλουμε αύξηση του δολαρίου, θα πρέπει να ανακοινωθούν δραματικές εξελίξεις στον πληθωρισμό ή την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, προκειμένου να ταρακουνηθεί η αγορά προς τα επάνω” αναφέρει χαρακτηριστικά αναλυτής της Deutsche Bank.

Το δολάριο υποχωρεί στα 1,2861 ελβετικά φράγκα από 1,2957 φράγκα, ενώ η στερλίνα ενισχύεται στα 1,7657 δολάρια από 1,7608 δολ. στο προηγούμενο κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v