Πιέσεις στο ευρώ από τα στοιχεία για ZEW

Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW στην Γερμανία υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, προκαλώντας ανησυχια στους επενδυτές για τη δυναμική της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW στην Γερμανία υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο.

Εξάλλου συνεχίζεται η ανοδική πορεία του γεν σε σχέση με το δολάριο, καθώς η πραγματική οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας άγγισε το 5,6% το α’ τρίμηνο.

Αναλυτές επισημαίνουν πως οι πιέσεις στο ευρωπαικό νόμισμα σχετίζονται με το γεγονός ότι ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW στην Γερμανία υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, καθώς η στασιμότητα στις καταναλωτικές δαπάνες και η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου αμφισβητεί την ισχύ της γερμανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα το δολάριο υποχωρεί 0,35% στα 113,86 γεν έναντι 114,26 γεν ανά δολάριο στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ το ευρώ κινείται χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο κατά 0,52% στα 1,1967 ευρώ από τα 1,2026 του προηγούμενου κλεισίματος.

Το δολάριο ενισχύεται στα 1,2817 ελβετικά φράγκα έναντι 1,2749 του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ η στερλίνα υποχωρεί οριακά στα 1,7690 δολάρια από 1,7691 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v