Ρευστοποιήσεις στο δολάριο ενόψει Fed

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών μετά τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που σχεδόν επιβεβαίωσαν την προοπτική αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ μέσα στον Ιούνιο.

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών μετά τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που σχεδόν επιβεβαίωσαν την προοπτική αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Οι 22 κορυφαίοι αναλυτές της Wall Street που συμμετείχαν σε έρευνα την οποία διενήργησε το Reuters μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, δήλωσε ομόφωνα ότι περιμένει από την Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25 μονάδες τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι προοπτικές να αυξηθούν τα επιτόκια κατά 0,50 μονάδες έχει μειωθεί . Το ευρώ εκτινάχθηκε προς στιγμήν μέχρι τα 1,2335 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, αλλά υποχώρησε ελαφρώς στη συνέχεια για να κινείται αυτή την ώρα περί τα 1,2330 δολάρια.

Το δολάριο κινείται στα 110,6 γεν έναντι 111,16 γεν την Παρασκευή, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται επιπλέον από την εκτίναξη του χρηματιστηρίου του Τόκιο.

Και η στερλίνα ενισχύεται έναντι του δολαρίου κι έφτασε μέχρι τα 1,8472 δολ. σε σύγκριση με 1,8375 δολάρια την Παρασκευή, καθώς έχει σχεδόν προεξοφληθεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια από το 4,25% στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Αποφάσεις για την πιστωτική πολιτική θα λάβουν αυτή την εβδομάδα και οι Κεντρικές Τράπεζες του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v