Σημαντική ενίσχυση του γεν έναντι ευρώ-δολαρίου

Τα ευοίωνα μακροοικονομικά δεδομένα της ιαπωνικής οικονομίας και οι ενδείξεις για περαιτέρω ανάπτυξη, προσελκύουν τοποθετήσεις τόσο στην ιαπωνική κεφαλαιαγορά όσο και στο γεν, το οποίο ενισχύεται σημεντικά.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται έναντι όλων των βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς μετά τα ιδιαίτερα ευοίωνα μακροοικονομικά δεδομένα που υποδηλώνουν πως η ιαπωνική οικονομία θα αναπτυχθεί για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, το γεν κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, του ευρώ και 13 ακόμη νομισμάτων, καθώς επιστρέφει το κλίμα ευφορίας στην ιαπωνική οικονομία, λόγω της αναβάθμισης των εκτιμήσεων για την οικονομική ανάπτυξη του α’ τριμήνου και τις δυναμικές άμεσες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, γεγονότα που αποτυπώνονται και στην τροχιά που χαράσσει η ιαπωνική κεφαλαιαγορά.

Η ισοτιμία του γεν με το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 109,46 γεν έναντι της χθεσινής ισοτιμίας των 110,43, ενώ έναντι του ευρώ στα 132,11 γεν έναντι 133,04 γεν εχθές. Οι αναλυτές εκτιμούν πως σύντομα θα ”δοκιμάσει” τα επίπεδα των 105 γεν έναντι του δολαρίου.

Το δολάριο απώλεσε τα αρχικά του κέρδη έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος και στην παρούσα φάση διαπραγματεύεται στα 1,2093 δολ., από την χθεσινή ισοτιμία των 1,2049 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v