Δηλώσεις Γκρίνσπαν ενισχύουν το δολάριο

Στημεγαλύτερη άνοδο των τριών τελευταίων εβδομάδων οδηγήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, καθώς οι traders τοποθετούνται σε μεγαλύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Την ενίσχυση του δολαρίου έναντι των βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Αλαν Γκρίνσπαν, ότι η κεντρική τράπεζα ”θα κάνει ό,τι χρειαστεί” για να αντιμετωπίσει τις διαφαινόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Η αυξημένη ζήτηση για το νόμισμα βοήθησε το δολάριο να επεκτείνει τα εφετινά του κέρδη έναντι του ευρώ στο 2,5% και στο 2,6% έναντι του γεν, καθώς οι traders τοποθετούνται στην προοπτική πως, τα υψηλότερα επιτόκια θα προσελκύσουν κεφάλαια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το δολάριο πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διαπραγματευόμενο στα 1,2264 δολ. έναντι χθεσινής ισοτιμίας 1,2321, ενώ ενισχύθηκε και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 110,04 γεν από 109,55 γεν, εχθές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το δολάριο ενισχύεται έναντι των 13 εκ των 16 βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v