Εμπορικό έλλειμμα - ρεκόρ ”ρίχνει” το δολάριο

Δεν μπόρεσε να ενισχύσει περαιτέρω τα κέρδη από την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό νόμισμα, καθώς τα στοιχεία για περαιτέρω διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ απομάκρυναν τις αρχικές τοποθετήσεις. Κινείται πτωτικά έναντι ευρω και γεν

Η περαιτέρω διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ διατέλεσε καθοριστικό ρόλο στην σημερινή τροχιά των βασικών νομισμάτων στην διατραπεζική αγορά, καθώς το δολάριο απώλεσε τα αρχικά του κέρδη και συρρικνώθηκε έναντι ευρώ και γεν.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε 48,3 δισ. δολ. τον Απρίλιο, έναντι εκτιμήσεων για 45 δισ. δολ. απομακρύνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον που είχε ”χτιστεί” την περασμένη εβδομάδα, μετά τις δηλώσεις του Alan Greenspan και την πεποίθηση για ταχεία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,2060 δολ. έναντι των επιπέδων του 1,2000 δολ. πριν την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα. Το δολάριο απώλεσε τα κέρδη του και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διαπραγματευόμενο στα 110,88 γεν έναντι του ανώτατου εβδομάδας των 111,35 γεν.

Οι αναλυτές επικεντρώνονται πλέον στα αυριανά στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, για τις επόμενες κινήσεις τους στην αγορά συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v