Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ”ρίχνει” το γεν

Πτωτικά έναντι όλων των βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγορά κινείται το γεν, μετά από δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας για καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων από το 0%.

Πτωτικά έναντι όλων των βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγορά κινείται το γεν, μετά από δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας για καθυστέρηση της αύξησης των επιτοκίων.

Ο επικεφαλής της Bank of Japan, Toshihiko Fukui, δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να εξετάσουν την περίπτωση αύξησης των μηδενικών επιτοκίων στη χώρα, μετά από αναπάντεχη πτώση του πληθωρισμού για το Μάιο. Όπως αναφέρει ο Grant Wilson, αναλυτής της Mellon Financial Corp. ”ο Fukui έδωσε λόγους στους traders να υποχωρήσουν και αυτό κόστισε στο γεν”.

Ως εκ τούτου, τα εβδομαδιαία κέρδη του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου περιορίζονται στο 1%. Το γεν διαμορφώνεται στα 107,80 γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, έναντι χθεσινής ισοτιμίας 107,14 γεν.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία ανάπτυξης του ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο, παρουσιάστηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, αλλά παραμένουν πολύ υψηλότερα από τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 3,9% το α’ τρίμηνο του 2004 ενώ οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ετήσια ανάπτυξη στην ευρωζώνη ανέρχονται σε 1,6%.

Το δολάριο ενισχύεται και έναντι του ευρώ, στα 1,2137 δολ. έναντι χθεσινής ισοτιμίας 1,2171 με εβδομαδιαία υποχώρηση κατά 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v