Ανοδος του γεν, σε πτωτική τροχιά το δολάριο

Πτωτικά έναντι του ευρώ, του γεν και των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, κινείται το αμερικανικό νόμισμα, ενώ οι μαζικές εισροές συναλλάγματος ενισχύουν περαιτέρω το ιαπωνικό νόμισμα.

Πτωτικά έναντι του ευρώ, του γεν και των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, κινείται το αμερικανικό νόμισμα, μετά από την αναπάντεχη μείωση των παραγγελιών διαρκών αγαθών και τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Οι παραγγελίες για αγαθά όπως αυτοκίνητα και υπολογιστές μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το Μάιο, κατά 1,6% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 1,5%. ”Πρόκειται για πολύ αδύναμα νούμερα” σχολίασε ο Kenneth Landon, αναλυτής ισοτιμιών της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρει, ο συνδυασμός με τις βομβιστικές επιθέσεις στις δυο τουρκικές πόλεις ”πιέζει το δολάριο σε χαμηλότερα επίπεδα”.

Το δολάριο διαπραγματεύεται στα 1,2155 δολ. έναντι του ευρώ, από χθεσινή ισοτιμία 1,2093 δολ. Το αμερικανικό νόμισμα χάνει αξία έναντι όλων των νομισμάτων και ιδίως έναντι του γεν, γεγονός στο οποίο προστίθενται και οι εισροές στο ιαπωνικό νόμισμα, λόγω των τοποθετήσεων των επενδυτών στο σενάριο περαιτέρω ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Το γεν ενισχύεται σε ανώτατο διμήνου έναντι του δολαρίου, στα 107,32 γεν έναντι χθεσινής ισοτιμίας 108,51 γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται τόσο έναντι του ευρώ, στα 130,41 γεν, όσο και έναντι της στερλίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v