Καλπάζει το γεν στη διατραπεζική αγορά

Ενισχύεται σημαντικά το γεν έναντι όλων των βασικών νομισμάτων, καθώς η επιτάχυνση της ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας προσελκύει ξένους επενδυτές σε ιαπωνικούς μετοχικούς τίτλους.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων διαπραγματεύεται το γεν έναντι του δολαρίου ενώ ενισχύεται έναντι όλων των κύριων νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, καθώς η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας αποτυπώνεται και στις τιμές των εγχώριων μετοχικών τίτλων.

Η ιαπωνική ισοτιμία έχει ενισχυθεί κατά 6% έναντι του οκτάμηνου χαμηλού που είχε σημειώσει έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στις 14 Μαϊου, καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, το γεν ενισχύεται στα 108,46 γεν έναντι του δολαρίου, από 108,86 γεν την Παρασκευή, ενώ έναντι του ευρώ, διαπραγματεύεται στα 131,13 γεν, έναντι 132,14 γεν την Παρασκευή.

Ανοδικά έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος κινήθηκε και το δολάριο, μετά από την συρρίκνωση κατά 0,7% την Παρασκευή. Το δολάριο ενισχύθηκε στα 1,2092 δολ.

Το δολάριο έχει ενισχυθεί αυτό το τρίμηνο έναντι των 15 εκ των 16 βασικών νομισμάτων της διατραπεζικής αγοράς, ενώ μόνο το ελβετικό φράγκο κινείται σε υψηλότερα επίπεδα έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Έναντι του ευρώ, έχει ενισχυθεί κατά 1,5% και έναντι του γεν, κατά 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v