Ανάκαμψη δολαρίου λόγω καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Σημαντική ενίσχυση έναντι του ευρώ και του γεν σημειώνει το δολάριο στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, μετά από τη δημοσιοποίηση εντυπωσιακών στοιχείων στο μέτωπο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ.

Σημαντική ενίσχυση έναντι του ευρώ και του γεν παρουσιάζει το αμερικανικό νόμισμα στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, μετά από τη δημοσιοποίηση εντυπωσιακών στοιχείων στο μέτωπο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ παρουσίασε εντυπωσιακή ενίσχυση τον Ιούνιο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 101,9, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 95. Ο δείκτης διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας.

Όπως επισημαίνει και ο Jay Bryson, οικονομολόγος της Wachovia Corp. ”η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης οδηγεί σε περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής της Fed, γεγονός που υποστηρίζει το δολάριο”.

Ως εκ τούτου, οι αναλυτές που ανταποκρίθηκαν σε ερώτηση του Bloomberg εκτιμούν πως το δολάριο θα είναι ενισχυμένο μέχρι το τέλος του έτους, έναντι των τρεχόντων επιπέδων.

Ωστόσο, το ευρώ είχε αρχίσει να συρρικνώνεται έναντι του δολαρίου νωρίτερα της ανακοίνωσης, μετά από δηλώσεις του γάλλου Πρωθυπουργού Jean Pierre Raffarin για διατήρηση των ποσοστών ανεργίας, οι οποίες εκλήφθηκαν από τους traders ως σημάδι βραδείας ανάκαμψης στην ευρωζώνη.

Το ιαπωνικό νόμισμα σημειώνει κάμψη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μετά από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, περιορίζοντας τα κέρδη του έναντι του δολαρίου κατά τον τελευταίο μήνα, στο 1,5%.

Συγκεκριμένα, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ κατά 0,53%, στα 1,2124 δολ. ενώ αυξάνει την αξία του και έναντι του γεν, στα 108,60 γεν, έναντι χθεσινής ισοτιμίας 108,36 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v