”Καμπανάκι” Κομισιόν σε Ιταλία για οικονομικά ΠΑΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε πως ζήτησε από την Ιταλία να αλλάξει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τους συλλόγους, οι οποίοι αποτυγχάνουν να παράσχουν μια ”αληθινή και δίκαιη” άποψη των λογιστικών τους καταστάσεων.

”Καμπανάκι” Κομισιόν σε Ιταλία για οικονομικά ΠΑΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε πως ζήτησε από την Ιταλία να αλλάξει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τους συλλόγους, καθώς πολλοί εξ’ αυτών, ακόμη και στην Serie A, αποτυγχάνουν να παράσχουν μια ”αληθινή και δίκαιη” άποψη των λογιστικών τους καταστάσεων.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, ο ιταλικός Νόμος Salva-Calcio Act επιτρέπει στους συλλόγους να δημοσιεύουν λογιστικές καταστάσεις που υποτιμούν τα πραγματικά τους κόστη σε μια δεδομένη χρονιά, να κρύβουν τις πραγματικές ζημιές, με αποτέλεσμα να παρέχουν ”μαγική εικόνα” στους επενδυτές.

Όπως εξηγεί η Κομισιόν, η ιταλική νομοθεσία παραβιάζει τις λογιστικές οδηγίες της Ε.Ε., επιτρέποντας την απόσβεση των συμβολαίων των αθλητών σε μακρύτερη χρονική περίοδο από την οικονομική τους ζωή.

Ως εκ τούτου, η Ιταλία οφείλει να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εάν δεν το κάνει, η Κομισιόν τονίζει πως έχει τη δυνατότητα να την εγκαλέσει στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v