Εκτίναξη βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία

Με το θεαματικό ποσοστό του 1,6% αυξήθηκαν οι παραγγελίες προς τα γερμανικά εργοστάσιο τον Μάιο σε μηνιαία βάση, χάρη κυρίως στην εκτίναξη των παραγγελιών από το εξωτερικό, που διαμορφώθηκαν στο 4,1%.

Με το θεαματικό ποσοστό του 1,6% αυξήθηκαν οι παραγγελίες προς τα γερμανικά εργοστάσιο τον Μάιο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομίας και Εργασίας της χώρας.

Οι οικονομολόγοι, βάση έρευνας του πρακτορείου AFX, περίμεναν οριακή βελτίωση της τάξης του 0,1%. Τον Απρίλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,9% από τον Μάρτιο.

Η αύξηση του Μαΐου αποδόθηκε στην εκτίναξη των παραγγελιών από το εξωτερικό, που διαμορφώθηκαν στο 4,1%. Το εν λόγω ποσοστό είναι το μεγαλύτερο από τον περσινό Ιούνιο, ενώ όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, οι μεγάλες παραγγελίες ήταν περισσότερες από τον μέσο όρο.

Αντιθέτως, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν τον Μάιο 0,6%. Συνολικά, την μεγαλύτερη ζήτηση παρουσίασαν οι παραγγελίες επενδυτικών αγαθών (2,5%), ενώ οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών βελτιώθηκαν 2,0%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v