Κάτω από τα 1,25 δολάρια το ευρώ

Στα 1,2489 δολάρια ”βυθίζεται” το ευρώ, καθώς και ο ιθύνων οικονομολόγος της ΕΚΤ, Ότμαρ Ίσινγκ, εκφράζει ανησυχίες για την πρόσφατη αναρρίχηση μέχρι τα 1,29 δολάρια. Επιδεινώνεται η τεχνική εικόνα του νομίσματος.

Το ευρώ βυθίστηκε κάτω από τα 1,25 δολάρια, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πρόσφατης αναρρίχησης του νομίσματος σε επίπεδα ρεκόρ, έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ κινείται το μεσημέρι στα 1,2489 δολάρια, με πτώση δηλαδή για το έτος μέχρι σήμερα και χαμηλότερα 3% από το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί την Τρίτη, στα 1,29 δολάρια.

Ο ιθύνων οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ότμαρ Ίσινγκ, δήλωσε ότι ”ανησυχεί για τις επιπτώσεις του δυνατού ευρώ”, ενώνοντας τη φωνή του με των άλλων κεντρικών τραπεζιτών, οικονομολόγων και πολιτικών οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ανησυχίες για τις ανασταλτικές δυνάμεις που έχει η άνοδος του ευρώ στις εξαγωγές και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα της ευρωζώνης.

Παρατηρητές τονίζουν στο πρακτορείο AFX ότι η τεχνική εικόνα του νομίσματος επιδεινώνεται. Αναλυτής της Commerzbank ανέφερε χθες ότι μια πτώση κάτω από τα 1,2560 δολάρια (το χαμηλό της περασμένης εβδομάδας) μπορεί να αλλάξει την τεχνική εικόνα του ευρώ, απειλώντας με βαθύτερη πτώση έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v