Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις από τον κλάδο ενέργειας στις ευρωαγορές

Διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργειακούς τίτλους να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Stoxx 600.

Διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργειακούς τίτλους να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Stoxx 600 (-1,2%) μετά την αισθητή πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Η BP υποχωρεί 1,4% και η Total 1%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,3% στις 5.973 μονάδες, ενώ ο DAX 0,53% στις 5.869 μονάδες και ο CAC 0,38% στις 5.119 μονάδες.

Η Corus Group αντιδρά με εκτίναξη 6,2% στο δημοσίευμα των Financial Times ότι διεξάγει συνομιλίες με τη ρωσική Evraz Group για συγχώνευση.

Η ελβετική ασφαλιστική Baloise εκτινάσσεται 5,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η γαλλική CNP Assurances ενισχύεται 2,7% μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε ”υπερστάθμιση” από την HSBC.

Μικτό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο τεχνολογικός κλάδος αναμένεται να υποστεί πιέσεις από τα αποτελέσματα της Oracle, που απογοήτευσαν τις αγορές.

Στο στατιστικό μέτωπο, το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει τον δείκτη τιμών παραγωγού, που αναμένεται ότι μειώθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v