Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με εκτίναξη στις ασφαλιστικές

Ενισχύονται για όγδοη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, στη μεγαλύτερη περίοδο ανόδου μετά τον Αύγουστο 2003.

Ενισχύονται για όγδοη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, στη μεγαλύτερη περίοδο ανόδου μετά τον Αύγουστο 2003, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι οι κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων θα συνεχίσουν να ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών.

Η Prudential αντιδρά με εκτίναξη 12% στην απόρριψη της προσφοράς της Aviva. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα της Sunday Telegraph, για την Prudential ενδιαφέρονται επίσης η American International Group και η Axa (-0,7%).

Η έντονη κινητικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο προκαλεί άνοδο 4,7% στην Irish Life & Permanent, 5,1% στη Legal & General Group και 3,2% στην Aegon.

Η Ericsson κερδίζει 3,5% μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις από κορυφαίο κλαδικό περιοδικό για τον χώρο, ενώ η Deutsche Bank ενισχύεται 1,5% μετά την αναβάθμισή της από τη UBS.

Αισθητή είναι η άνοδος και για τις εξορυκτικές επιχειρήσεις μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων και η BHP Billiton και η Rio Tinto κινούνται με κέρδη 1,6% και 1,5% αντιστοίχως.

Η Stora Enso, που μελετά προσφορά 4,5 δισ. στερλινών για τη μονάδα συσκευασίας Mondi της Anglo American, ενισχύεται 0,2%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,5% στις 6.029 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,66% στις 5.921 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,46% στις 5.164 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με το ενδιαφέρον στραμμένο στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Μπεν Μπερνάνκε, που ενδέχεται να προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική των ΗΠΑ.

Από το στατιστικό μέτωπο, αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη Conference Board, που προβλέπεται ότι υποχώρησε 0,3% τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v