Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με ασφαλιστικές εξαγορές στο επίκεντρο

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι οι κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων θα συνεχίσουν να ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών. Εκτίναξη 11% για την Prudential

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι οι κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων θα συνεχίσουν να ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών.

Η Prudential αντιδρά με εκτίναξη 11% στην απόρριψη της προσφοράς της Aviva για την εξαγορά της. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα της ”Sunday Telegraph”, για την Prudential ενδιαφέρονται επίσης η American International Group και η Axa.

Αισθητή είναι η άνοδος και για τις εξορυκτικές επιχειρήσεις μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων και η BHP Billiton και η Rio Tinto κινούνται με κέρδη 1,6% και 1,5% αντιστοίχως.

Η Stora Enso, που σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα μελετά προσφορά 4,5 δισ. στερλινών για τη μονάδα συσκευασίας Mondi της Anglo American, ενισχύεται 0,2%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,6% στις 6.036 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,71% στις 5.924 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,54% στις 5.168 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v