Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά πενταετίας οι ευρωαγορές

Σε υψηλά 5ετίας κινούνται οι ευρωαγορές μετά την πλούσια ροή σε νέα εταιρικά deals. Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πάνω από τις 6.000 μονάδες, κυρίως χάρη στις ασφάλειες που αντιδρούν στην προοπτική εξαγοράς της Zurich Financial (+12%). Η Body Shop εκτινάσσεται 19% μετά την εξαγορά από L’Oreal. Κέρδη για Vivendi (πιθανός στόχος εξαγοράς) και Vodafone.

Οι νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ωθούν σε υψηλά πενταετίας τις ευρωπαϊκές αγορές και ο δείκτης FTSE, με τη στήριξη των ασφαλιστικών και των ενεργειακών τίτλων, κινείται πάνω από τις 6.000 μονάδες, στις 6.040 μονάδες (+0,79%). Ο δείκτης DAX κερδίζει 0,74% στις 5.941 μονάδες και ο CAC 0,75% στις 5.164 μονάδες.

Η Zurich Financial αντιδρά με εκτίναξη 8,5% (έφτασε έως το +12%) μετά τη φήμη ότι θέλει να την αγοράσει η αμερικανική St. Paul Travelers. Η ασφαλιστική Prudential στο Λονδίνο ακολουθεί με άνοδο 4,2% και η HSBC με 5,4%.

Η Body Shop εκτινάσσεται 19% μετά την εξαγορά της από την L’Oreal. Η Vivendi ενισχύεται 1,6%, καθώς η UBS τη θεωρεί ελκυστικό στόχο εξαγοράς και η Vodafone αντιδρά με κέρδη 1,5% στην πώληση της ιαπωνικής μονάδας της.

Αισθητή είναι η άνοδος και των πετρελαϊκών τίτλων, στο πλαίσιο της χθεσινής εκτίναξης των τιμών του ”μαύρου χρυσού”.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους αμερικανικούς δείκτες οι προθεσμιακές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση κρίσιμων στατιστικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής ανέκαμψε τον Φεβρουάριο 0,8%, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαρτίου βελτιώθηκε τον Ιανουάριο, στο 88 από 86,7 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v