Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση ευρωαγορών μετά την 5ήμερη άνοδο

Διορθωτικές τάσεις μετά την πενθήμερη άνοδο, που οδήγησε τις ευρωπαϊκές αγορές κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών, εμφανίζουν οι μετοχές στην ήπειρο.

Διορθωτικές τάσεις μετά την πενθήμερη άνοδο, που οδήγησε τις ευρωπαϊκές αγορές κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών, εμφανίζουν οι μετοχές στην ήπειρο.

Πιέσεις υφίστανται οι ενεργειακοί τίτλοι μετά την πτώση των τιμών πετρελαίου, ενώ οι εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας προσδίδουν μικτά πρόσημα στις μετοχές των επιχειρήσεων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,13% στις 5.957 μονάδες, ενώ ο DAX εμφανίζει πτώση 0,39% στις 5.875 μονάδες και ο CAC 0,29% στις 5.113 μονάδες.

Η Corus Group και η Gaz de France ενισχύονται 5,3% και 2,2% αντιστοίχως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, ενώ η Vodafone Group αντιδρά με άνοδο 2% στην πιθανή πρόταση εξαγοράς της ιαπωνικής μονάδας της.

Η Allianz υποχωρεί 1,4%, καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Telefonica Moviles ενισχύεται 6% μετά την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης εξαιτίας limit up ύστερα από την ανακοίνωση ότι η μητρική της θα εξαγοράσει το εναπομένον μερίδιό της.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, που αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,1% τον Φεβρουάριο, λιγότερο από το 0,7% του Ιανουαρίου.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα μεγέθη για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας, που προβλέπεται ότι μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 5.000 στις 298.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v