Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον... ”Κέρβερο” η ιαπωνική Vodafone;

Η πώληση της ιαπωνικής μονάδας κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Group θα καταστεί η μεγαλύτερη εξαγορά από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, εάν η Cerberus και η Providence επιβεβαιώσουν τις φήμες και προσφέρουν 1,8 τρισ. γεν ή 15 δισ. δολ. για τη Vodafone K.K.

Στον... ”Κέρβερο” η ιαπωνική Vodafone;
Η πώληση της ιαπωνικής μονάδας κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Group θα καταστεί η μεγαλύτερη εξαγορά από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στην Ασία, εάν η Cerberus Partners, η αμερικανική εταιρία leveraged buyouts που έχει ήδη επενδύσει 8 δισ. δολάρια στην Ιαπωνία, και η Providence Equity Partners, εταιρία εξαγορών που ειδικεύεται σε τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, επιβεβαιώσουν τις φήμες και προσφέρουν 1,8 τρισ. γεν ή 15 δισ. δολ. για τη Vodafone K.K.

Η Vodafone ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου ότι συζητά την πώληση της μονάδας στη Softbank, τη δεύτερη μεγαλυτερη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών της Ιαπωνίας.

Η γιαπωνέζικη μονάδα κατέχει την τρίτη θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, με μερίδιο 17% στον χώρο.

Κατά τους αναλυτές θα είναι δύσκολο να διαλύσει τις συνομιλίες Vodafone και Softbank οποιαδήποτε ανταγωνιστική προσφορά, γιατί ο χρόνος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τον κολοσσό της κινητής τηλεφωνίας και οι δύο εταιρίες έχουν ήδη προχωρήσει πολύ τις συνομιλίες.

Ωστόσο και το χρήμα είναι σημαντικός παράγοντας και μολονότι η Softbank έχει το χρόνο με το μέρος της, η Cerberus έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία στην αγορά, ώστε να συγκεντρώσει ευκολότερα τα απαιτούμενα ποσά.

Σύμφωνα με πηγές από τις συνομιλίες Vodafone-Softbank, μια συμφωνία μεταξύ των δύο εν λόγω εταιριών κινείται στην κλίμακα των 1,7 με 2 τρισ. γεν ή 14 με 17 δισ. δολ.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v