Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές εν αναμονή macro ΗΠΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, εν αναμονή κρίσιμων στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά.

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, εν αναμονή κρίσιμων στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά, οι οποίες ενδέχεται να σηματοδοτήσουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Αισθητές είναι οι απώλειες για την Ericsson (-1,1%) και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς (Cap Gemini πτώση 1,1%), καθώς τα αυξημένα επιτόκια μπορούν να μειώσουν τη ζήτηση για τα προϊόντα.

Οι τράπεζες, που πρωταγωνίστησαν στην πρωινή πτώση, ανακάμπτουν, καθώς Societe Generale (+1,9%) και Capitalia (4,3%) ενισχύονται στο πλαίσιο φημών για εξαγορά ή συγχώνευση με ανταγωνιστές.

Για τη Societe Generale η γαλλική εφημερίδα ”Nouvel Observateur” έγραψε ότι ενδέχεται να δεχτεί προσφορά εξαγοράς από τη Citigroup.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,14% στις 5.847 μονάδες, ενώ ο DAX ”χάνει” 0,28% στις 5.715 μονάδες και ο CAC 0,08% στις 5.003 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση.

Το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την απασχόληση. Οι αναλυτές περιμένουν ότι τον Φεβρουάριο οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 210.000 και το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 4,7% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Επίσης, το υπουργείο Εμπορίου θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής και η αμερικανική κυβέρνηση τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v