Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buyout firms μελετούν προσφορά για Portugal Tel

Ομάδα την οποία καταρτίζουν οι μεγαλύτερες εταιρίες ιδιωτικών κεφαλαίων εξαγορών συζητούν προσφορά εξαγοράς για την Portugal Telecom, που ενδέχεται να προκαλέσει μια μάχη ύψους έως 13 δισ. δολαρίων.

Buyout firms μελετούν προσφορά για Portugal Tel
Ομάδα την οποία καταρτίζουν οι μεγαλύτερες εταιρίες ιδιωτικών κεφαλαίων εξαγορών όπως η Kohlberg Kravis, η Providence και η Blackstone, συζητούν προσφορά εξαγοράς για την Portugal Telecom, που ενδέχεται να προκαλέσει μια μάχη ύψους έως 13 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, στελέχη της ομάδας βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Λισσαβόνα και αναζητούν εγχώριους εταίρους για να συνεργαστούν σε μια συμφωνία, που θα είναι από τις μεγαλύτερες εξαγορές ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ευρώπη.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρόωρο στάδιο και δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση βέβαιο ότι θα γίνει προσφορά από την ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης τα βρετανικά buyout firms Permira και Cinven.

Κάποιες πηγές εκτιμούν ότι ίσως συμμετέχει στο γκρουπ των επενδυτών και η Apax.

Τον προηγούμενο μήνα ο όμιλος Sonae του δισεκατομμυριούχου Μπελμίρο ντε Αζεβέντο, που καλύπτει από λιανεμπόριο μέχρι τηλεπικοινωνίες, έκανε προσφορά 9,5 ευρώ ανά μετοχή για την Portugal Telecom αποτιμώντας τον όμιλο στα 11,1 δισ. ευρώ.

Η Portugal Telecom, που ελέγχει το μοναδικό δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας της Πορτογαλίας και το μεγαλύτερο στην κινητή τηλεφωνίας, απέρριψε την προσφορά εκτιμώντας την αισθητά υποτιμημένη.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v