Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος, με εξαίρεση τις τράπεζες λόγω επιτοκίων

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών ανακάμπτουν το μεσημέρι οι ευρωαγορές, αν και οι τράπεζες περιορίζουν την άνοδο, μετά την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών ανακάμπτουν το μεσημέρι οι ευρωαγορές μετά το υποτονικό πρωινό άνοιγμα, καθώς η ροή των εταιρικών ανακοινώσεων χρήσεων παραμένει ευοίωνη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,36% στις 5.854 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,39% στις 5.804 μονάδες και ο CAC 0,26% στις 5021 μονάδες.

Οι τράπεζες περιορίζουν την άνοδο, μετά την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις ενδείξεις επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στη συνέχεια.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες ενισχύονται μετά την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου για τέταρτη συνεδρίαση.

Η μετοχή της διαφημιστικής Publicis Groupe ενισχύεται 3,1% και της Adecco 1% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους. Στον αντίποδα, η Degussa υποχωρεί 0,3% και η βελγική τράπεζα Fortis 1,2%, καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street. Το ενδιαφέρον κινείται γύρω από την ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών δεικτών.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης ISM υπηρεσιών αυξήθηκε 58% τον προηγούμενο μήνα από 56,8 τον Ιανουάριο και ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 87,6 από 87,4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v