Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εικόνα των βασικών δεικτών στις ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, καθώς DAX και CAC απώλεσαν τα πρωινά κέρδη και κινούνται με μικρές μεταβολές.

Μικτή είναι η εικόνα των βασικών δεικτών στις ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, καθώς DAX (-0,35% στις 5.845 μονάδες) και CAC (-0,07% στις 5.054 μονάδες) απώλεσαν τα πρωινά κέρδη και κινούνται με μικρές μεταβολές, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,31% στις 5.861 μονάδες.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων του ευρώ κατά 0,25 μονάδες στο 2,5%, αλλά αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το ”ύφος” των δηλώσεων του κεντρικού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Τρισέ, που θα δώσουν ενδείξεις για τη μελλοντική πολιτική της τράπεζας.

Ορισμένοι αναλυτές περιμένουν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα κλείσουν το έτος στο 3%.

Στις επιμέρους εξελίξεις, οι πετρελαϊκές μετοχές ενισχύονται καθώς το πετρέλαιο ανεβαίνει για τρίτη συνεδρίαση.

Η ασφαλιστική Aviva ενισχύεται 4,8%, με τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600, μετά την ανακοίνωση των κερδών της.

Η Swiss Reinsurance υποχωρεί 3,4%, η Adidas-Salomon υποχωρεί 3,2% και η Getronics βυθίζεται 7,1%.

Στον αντίποδα η Deutsche Telekom κερδίζει 2,6%, η LVMH 3,4% και η Christian Dior, που ελέγχει την LVMH, 3,6%.

Ηπια πτώση προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή περαιτέρω στατιστικών στοιχείων που θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη.

Το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει σήμερα τα στοιχεία για τον αριθμό των αρχικών αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, που αναμένεται ότι αυξήθηκαν κατά 7.000 την περασμένη εβδομάδα, στις 285.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v