Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από τα εταιρικά κέρδη στις ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις ευοίωνες ανακοινώσεις χρήσεις τριμήνου σημαντικών εταιριών, όπως η Vinci, η Holcim, η Vivendi Universal και η Telefonica.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις ικανοποιητικές ανακοινώσεις χρήσεις τριμήνου από σημαντικές εταιρίες, όπως η Vinci, η Holcim, η Vivendi Universal και η Telefonica.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,57 στις 5.824 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,51% στις 5.825 μονάδες και ο CAC 0,59% στις 5.030 μονάδες.

Η Vivendi ενισχύεται 1,2%, η Telefonica 0,6%, η Vinci 0,3%, η Holcim 1,3%. Στον αντίποδα η Bouygues υποχωρεί 1,3% και η HBOS 4,1% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζουν και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά τις κάθετες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Με θετική ψυχολογία αναμένεται η ανακοίνωση των πωλήσεων Φεβρουαρίου των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η General Motors.

Από το μακρο-οικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικών δαπανών, που προβλέπεται ότι αυξήθηκε τον Φεβρουάριο 1% μετά το 0,9% του Ιανουαρίου.

Επίσης, ο δείκτης ISM μεταποίησης, που προβλέπεται ότι αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στο 55,5 από 54,8 τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v