Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληθώρα εταιρικών συμφωνιών στις ευρωαγορές

Εντονη κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων εμφανίζεται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές και η ψυχολογία παραμένει θετική.

Εντονη κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων εμφανίζεται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές και η ψυχολογία παραμένει θετική.

Η Gaz de France εκτινάσσεται 1,9% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Suez, που υποχωρεί 4,1%.

Η Pilkington κερδίζει 1,9% μετά την πρόταση εξαγοράς της από τη Nippon Sheet Glass, ενώ η βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου House of Fraser αντιδρά με άνοδο 7,6% σε πρόταση εξαγοράς της.

Η Saipem εμφανίζει αναρρίχηση 7,8%, καθώς συμφώνησε να εξαγοραστεί από μηχανολογική επιχείρηση και να επεκταθεί σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η National Grid κερδίζει 1,7% μετά την ανακοίνωση νέας εξαγοράς στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,4% στις 5.884 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,25% στις 5.885 μονάδες και ο CAC παραμένει αμετάβλητος στις 5.073 μονάδες.

Η Vodafone Group (-4,5%) ”καθοδηγεί” τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεών της.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με κέρδη αναμένεται να αντιδράσουν οι μετοχές της Walt Disney και της Apple Computer στο δημοσίευμα του Barron’s ότι η Disney θα καταθέσει ελκυστική προσφορά εξαγοράς στην Apple.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένεται το υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις νεόδμητων οικιών παρέμειναν σταθερές στα 1,27 εκατομμύρια σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, έναντι 1,269 εκατ. τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v