Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κοινωφελείς ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριών ετών αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την έντονη κινητικότητα που προκάλεσε η προσφορά της E.ON για την Endesa.

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριών ετών αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την έντονη κινητικότητα που προκάλεσε η προσφορά των 35 δισ. δολ. από την E.ON (+4,1%) για την Endesa (+9%).

Η προοπτική ενοποίησης της βιομηχανίας προκάλεσε εκτίναξη τιμών και στις Iberdrola (4,8%) και Suez (2,8%), ενώ με άνοδο 2,8% αντιδρά η Enel στην ανακοίνωση ότι μελετά επέκταση στο εξωτερικό.

Η Cadbury Schweppes και η MAN αντιδρούν με άνοδο 1,7% και 3,6% αντιστοίχως στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών και ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,32% στις 5.881 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,86% στις 5.843 μονάδες και ο CAC 0,78% στις 5.019 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προμηνύεται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς η αγορά περιμένει με αισιοδοξία τα αποτελέσματα μεγάλων εταιριών, όπως η Wal-Mart Stores Inc. και η Home Depot.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος Conference Board, που εκτιμάται ότι ενισχύθηκε τον Ιανουάριο 0,6% μετά το 0,1% του Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v