Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις κύριες ευρωαγορές, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,29%, ενώ οι Dax και Cac σημείωσαν υποχώρηση. H Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω εορτασμού της President’s Day.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις κύριες ευρωαγορές, με τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη, ενώ οι Dax και Cac σημείωσαν πτώση.

Ειδικότερα ο FTSE 100 κέρδισε 0,29%, διαμορφούμενος στις 5.863 μονάδες, ενώ συνολικά 2,07 δισ. μετοχές άλλαξαν χέρια. Πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Vodafone και της British Telecom, ύστερα από τις υποβαθμίσεις που υπέστησαν από την JP Morgan.

Στη Φρανκφούρτη ο Dax υποχώρησε 0,03%, στις 5.793 μονάδες. Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της TUI καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι 8.000 τουρίστες ανέβαλλαν το ταξίδι τους για την Ρουμανία λόγω της γρίπης των πτηνών. Σε αρνητικό έδαφος και η Lufthansa ύστερα από την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

Στη Γαλλία ο Cac υποχώρησε στις 4.979 μονάδες. Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της EDF, ενώ τις ισχυρότερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Sanofi.

H Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας (President’s Day).

Eξάλλου σε σημερινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ζ. Τρισέ τόνισε ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη ενισχύεται, τονίζοντας παράλληλα πως η σταδιακή ενίσχυση της ανάπτυξης θα στηριχθεί στην κατανάλωση.

Ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία των ενεργειακών τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v