Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εμφάνιση ευρωαγορών, πιέσεις στις τράπεζες

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με πιέσεις από τις τράπεζες, καθώς τα αποτελέσματα της Credit Suisse Group, της BNP Paribas και της Swedbank απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με πιέσεις από τις τράπεζες, καθώς τα αποτελέσματα της Credit Suisse Group (-5,8%), της BNP Paribas (-2,4%) και της Swedbank (-5,6%) απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Η Total αντιδρά με πτώση 0,7% στην ανακοίνωση των κερδών της, ενώ η Nokia με άνοδο 1,5% καθοδηγεί υψηλότερα τον τεχνολογικό κλάδο.

Με εκτίναξη 4,6% αντιδρά η BAA στην πιθανολογούμενη συμφωνία εξαγοράς της από την Grupo Ferrovial.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,05% στις 5.795 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,12% στις 5.756 μονάδες και ο CAC ”χάνει” 0,33% στις 4.944 μονάδες.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώτη ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Μπεν Μπερνάνκε στη Γερουσία.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard, καθώς και από το στατιστικό μέτωπο τα μεγέθη για τη βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου, όπου οι αναλυτές περιμένουν αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v