Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικά νέα ωθούν υψηλότερα τις ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά από δύο συνεδριάσεις απωλειών, καθώς τα εταιρικά νέα και αποτελέσματα που ανακοινώνονται επιδρούν ευεργετικά.

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά από δύο συνεδριάσεις απωλειών, καθώς τα εταιρικά νέα και αποτελέσματα που ανακοινώνονται επιδρούν ευεργετικά.

Οι ενεργειακές μετοχές ανακάμπτουν, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται, ενώ και οι μεταλλευτικές εκτινάσσονται μετά την ανάκαμψη των τιμών του χαλκού.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,76% στις 5.768 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,91% στις 5.717 μονάδες και ο CAC 0,78% στις 4.933 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600 καταγράφει η Securitas (+13%), που αντιδρά στην ανακοίνωση εκποίησης μονάδων, και τα δεύτερα μεγαλύτερα η BG Group (+10%), που ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών τριμήνου 96%.

Η Unilever ενισχύεται 0,9% μετά την ανακοίνωση πώλησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κατεψυγμένων προϊόντων.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Νέας Υόρκης μετά τα χθεσινά κέρδη.

Η ανακοίνωση εκτίναξης πωλήσεων της ταϊβανέζικης Advanced Semiconductor Engineering προβλέπεται να στηρίξει τη μετοχή της Intel και του υπόλοιπου τεχνολογικού κλάδου, ενώ η Dell αναμένεται να αντιδράσει θετικά στην αναβάθμιση της σύστασης της Sanford C. Bernstein & Co. για τη μετοχή της.

Από το στατιστικό μέτωπο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του αριθμού των αρχικών αιτήσεων εργασίας, που προβλέπεται ότι αυξήθηκε κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα.

Θα ανακοινωθούν επίσης από το υπουργείο Εμπορίου τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 0,5% τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v