Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο W. Buffett αποχωρεί από το δ.σ. της Coca-Cola

Ο Warren Buffett ο πολύ-εκατομμυριούχος επενδυτής, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola μετά από 17 χρόνια, καθώς μια ακόμη προσωπικότητα αποχωρεί από το δ.σ. με το υψηλότερο ”προφίλ” στις αμερικανικές πολυεθνικές.

Ο W. Buffett αποχωρεί από το δ.σ. της Coca-Cola
Ο Warren Buffett ο πολύ-εκατομμυριούχος επενδυτής, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola μετά από 17 χρόνια, αποσύροντας μια ακόμη προσωπικότητα από το δ.σ. με το υψηλότερο ”προφίλ” στις αμερικανικές πολυεθνικές.

Η επενδυτική εταιρία του Buffett, η Berkshire Hathaway, ανακοίνωσε ότι η απόφαση οφείλεται στις αυξημένες υποχρεώσεις του μεγαλο-επενδυτή απέναντι στην Berkshire. Η Coca-Cola τόνισε από την πλευρά της ότι ο Buffett θα διατηρήσει το μερίδιο 8% στον κολοσσό των αναψυκτικών.

Και οι δύο πλευρές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι η αποχώρηση έγινε σε απόλυτα φιλικό κλίμα και ο Neville Isdell, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coke, δήλωσε ότι η εταιρία ”ευνοήθηκε εξαιρετικά από την σοφή και ευφυή άποψη και διαχείριση του κ. Buffett, στα τελευταία 17 χρόνια.”

Η Coke ανακοίνωσε ότι και ο Pedro Reinhard, οικονομικός διευθυντής της Dow Chemical, επίσης θα αποχωρήσει, μετά από 3 χρόνια στο δ.σ. και συμπλήρωσε ότι δεν σκοπεύει να αναπληρώσει τις κενές θέσεις, καθώς θέλει να συρρικνώσει το πανίσχυρο διοικητικό συμβούλιο.

Στους υπόλοιπους διευθυντές της Coca-Cola περιλαμβάνονται ο Barry Diller, πρώην επικεφαλής της Paramount Studios και ο Δημοκρατικός πρώην Γερουσιαστής Sam Nunn. Ο διευθύνων σύμβουλος της Home Depot, Bob Nardelli, αποχώρησε από το συμβούλιο πέρσι.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v