Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και τεχνολογία στηρίζουν τις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από τις τράπεζες και τις τεχνολογικές εταιρίες.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από τις τράπεζες που ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τις τεχνολογικές εταιρίες που αντιδρούν στην αισιόδοξη πρόβλεψη της Hewlett-Packard για τη μελλοντική κερδοφορία.

Οι τίτλοι ενέργειας υποχωρούν μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλό επτά εβδομάδων.

Η Societe Generale ενισχύεται 1,8%, η Zurich Financial Services 3,1% και η Julius Baer Holding, με εκτίναξη 7,8%, εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600, γιατί, μολονότι ανακοίνωσε πτώση κερδών, δήλωσε ότι μειώνονται οι εκροές κεφαλαίων.

Η Ericsson κερδίζει 1,8% και η Nokia 1,9%. Η DaimlerChrysler αντιδρά με πτώση 2,7% στην πρόβλεψη αμετάβλητων πωλήσεων φέτος.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,09% στις 5.796 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με άνοδο 0,08% στις 5.769 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,28% στις 4.947 μονάδες.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη Dow Jones Industrial Average στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2001.

Η Dell περιλαμβάνεται στις μεγάλες εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα, ενώ η ατζέντα είναι πλούσια στο στατιστικό μέτωπο.

Αναμένεται να ανακοινωθεί ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο, με πρόβλεψη αναλυτών για αύξηση στις 2,02 εκατ. ενάρξεις νέων κατοικιών σε ετήσια βάση μετά τις 1,933 εκατ. του Δεκεμβρίου, καθώς και ο οικονομικός δείκτης Fed Φιλαδελφείας, που αναμένεται ότι βελτιώθηκε αισθητά στο 9,1 από 3,3 τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v