Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση τιμών στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με άνοδο για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο ανακοινώσεων και φημών για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με άνοδο για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο ανακοινώσεων και φημών για εξαγορές και συγχωνεύσεις, και πτώση για τους πετρελαϊκούς τίτλους, στο πλαίσιο της υποχώρησης των τιμών του ”μαύρου χρυσού”.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,4% στις 5.848 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 5.859 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι ”χάνει” 0,15% στις 5.033 μονάδες.

Η EDF αντιδρά με άνοδο 2,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Cap Gemini κερδίζει 3,5%.

Η Suez ενισχύεται κατά 3%, καθώς φημολογείται πρόταση εξαγοράς της από την ιταλική Enel.

Η Anglo American μετά την αναβάθμισή της από τη Citigroup ενισχύεται 2,1%.

Η μετοχή του Reuters βυθίζεται 8,2% με τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη Stoxx 600, καθώς απογοήτευσαν οι προβλέψεις μελλοντικών πωλήσεων.

Η RWE αντιδρά με πτώση 1,8% στην ανακοίνωση κερδών χαμηλότερων από τα αναμενόμενα, ενώ η Nestle υποχωρεί 1,4%.

Σταθεροποιητικές τάσεις μετά τα χθεσινά κέρδη προοιωνίζονται για άνοιγμα των βασικών δεικτών της Νέας Υόρκης οι προθεσμιακές αγορές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τον αριθμό των αρχικών αιτήσεων ανεργίας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αριθμός αυξήθηκε κατά 3.000, στις 300.000 αιτήσεις, την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v