Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nestle: Αύξηση κερδών 20,7% σε ρεκόρ στο 2005

Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκαν τα κέρδη της Nestle στο 2005, καθώς οι αυξήσεις τιμών έδωσαν την δυνατότητα στον όμιλο να αντιμετωπίσει καλύτερα από τους ανταγωνιστές τις αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών.

Nestle: Αύξηση κερδών 20,7% σε ρεκόρ στο 2005
Οι αυξήσεις των τιμών κατά 2% υποστήριξαν την Nestle σε αύξηση καθαρών κερδών σε επίπεδα ρεκόρ το 2005, καθώς έδωσαν την δυνατότητα στην μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στον κόσμο να αντιμετωπίσει καλύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της τις αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 20,7% στα 7.995 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των 91,075 δισ. φράγκων, καλύτερα από τα αναμενόμενα μεγέθη και με αύξηση 6,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.

Τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ ο όμιλος επαναβεβαίωσε τους στόχους για την πορεία των επιχειρήσεων στην φετινή χρονιά.

Η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στον κόσμο κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 12% στο β’ εξάμηνο μετά την αύξηση των τιμών προϊόντων όπως ο Nescafe και την ανάκαμψη του δολαρίου που υποστήριξε τις αυξήσεις πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ασία.

Τα καθαρά κέρδη της Nestle στο εξάμηνο έως τον Δεκέμβριο 2005 αναρριχήθηκαν στα 4,31 δισ. ελβετικά φράγκα έναντι 3,84 δισ. φράγκων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 4,5 δισ. φράγκων.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v