Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ζ.Σιράκ στη Σ.Αραβία, συνοδεία 12 επιχειρηματιών

Τριήμερη επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει για τις γαλλικές εταιρίες ένα μεγαλύτερο κομμάτι της ”πίτας” των κολοσσιαίων project που ανθίζουν στην μεσανατολική χώρα.

Ο Ζ.Σιράκ στη Σ.Αραβία, συνοδεία 12 επιχειρηματιών
Τριήμερη επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία θα αρχίσει από αύριο ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει για τις γαλλικές εταιρίες ένα μεγαλύτερο κομμάτι της ”πίτας” των κολοσσιαίων project που ανθίζουν στην μεσανατολική χώρα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Αμυνας και Εξωτερικών, καθώς και, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, 12 κορυφαίους επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής της Total, της Alstom και της Alcatel.

Το έργο του Ζακ Σιράκ δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι γαλλικές εταιρίες μπαίνουν σε έναν χώρο με εντονότατο ανταγωνισμό από βρετανικές και αμερικανικές επιχειρήσεις που είναι καθιερωμένες στην επιχειρηματική ζωή της κορυφαίας παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο.

Επιπλέον, η πρόσφατη κρίση με τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ έχει τονώσει την απόφαση πολλών Σαουδαράβων επιχειρηματιών και επενδυτών να αποφεύγουν τα συμβόλαια με δυτικούς εταίρους.

Το σκεπτικό αυτό έγινε σαφέστερο τον περασμένο μήνα, όταν ο Βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κίνα, την Ινδία και άλλες ασιατικές χώρες, σε μια προσπάθεια διασποράς των εμπορικών επαφών της Σαουδικής Αραβίας.

Πάντως η Γαλλία απολαμβάνει ”εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις με την Σ.Αραβία και ελπίζει να καθιερώσει ανάλογες επαφές και στο εταιρικό επίπεδο, δεδομένου ότι η αραβική χώρα διανύει μια οικονομική άνθιση που θα διαρκέσει πάρα πολύ,” όπως δήλωσε ο Γάλλος διπλωμάτης στα Reuters.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v