Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ντουμπάι παραχωρεί τον έλεγχο των λιμένων ΗΠΑ

Τα ΗΑΕ υποχώρησαν στις πολιτικές πιέσεις και παρήγγειλαν στην κρατική επιχείρηση Dubai Ports World να αποεπενδύσει πέντε λιμενικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και να παραχωρήσει τον έλεγχό τους σε αμερικανική εταιρία.

Το Ντουμπάι παραχωρεί τον έλεγχο των λιμένων ΗΠΑ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποχώρησαν στις διογκούμενες πολιτικές πιέσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο και παρήγγειλαν στην κρατική επιχείρηση Dubai Ports World να αποεπενδύσει πέντε από τις λιμενικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ που κατέχει μετά την εξαγορά της P&O και να παραχωρήσει τον έλεγχό τους σε αμερικανική εταιρία, που δεν κατονομάζεται.

Η απόφαση του Ντουμπάι ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν δηλωσουν στον Τζορτζ Μπους στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Γερουσίας και του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι η συμφωνία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Οι ανυποχώρητες αντιδράσεις για την συμφωνία προκάλεσαν στον Τζορτζ Μπους μια από τις μεγαλύτερες ήττες της προεδρίας του, ενώ ορισμένες επιχειρηματικές ομάδες προειδοποιούν ότι οι τάσεις προστατευτισμού που εκδηλώνει το Κογκρέσο θα πλήξουν τις άμεσες ξένες επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v