Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Δεν ανακαλεί το επίμαχο σ/ν ο Βιλπέν

Τα εργατικά συνδικάτα της Γαλλίας κάλεσαν τους εργαζομένους σε γενική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να αποσύρει το ”Συμβόλαιο Πρώτης Πρόσληψης”, κατά του οποίου διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές στη χώρα.

Γαλλία: Δεν ανακαλεί το επίμαχο σ/ν ο Βιλπέν
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, καθώς τα εργατικά συνδικάτα της χώρας κάλεσαν τους εργαζομένους σε γενική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την άρνησή του να αποσύρει το ”Συμβόλαιο Πρώτης Πρόσληψης”, κατά του οποίου διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες νέοι Γάλλοι.

Οι επικεφαλής των μεγάλων εργατικών συνδικάτων της χώρας κάλεσαν τους εργαζόμενους σε απεργία στις 28 Μαρτίου, ενώ οι φοιτητές προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις για σήμερα και για τις 23 Μαρτίου.

Το ”Συμβόλαιο”, που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν τους εργαζόμενους κάτω των 26 ετών στα δύο πρώτα χρόνια εργασίας χωρίς δικαιολογητικά και αποζημίωση, έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον ντε Βιλπέν, έχει διχάσει το κυβερνών κόμμα κι έχει συσπειρώσει τους Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης, 14 μήνες μόλις πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Δύο στους τρεις Γάλλους πολίτες αντιτίθενται στο νόμος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενήργησε CSA.

Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν τρεις ημέρες στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, συμμετείχαν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως νεαροί σπουδαστές αλλά με την συμπαράσταση γονέων και άλλων εργαζομένων.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v