Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BAE: Φήμες προσφοράς 10 δισ. δολ. για L-3 Comm

Σύμφωνα με την Guardian, η BAE Systems θα διαθέσει το 20% της Airbus που κατέχει, για να χρηματοδοτήσει προσφορά ύψους 10 δισ. δολαρίων για την L-3 Communications ώς να δυναμώσει την θέση της στην αμερικανική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

BAE: Φήμες προσφοράς 10 δισ. δολ. για L-3 Comm
Ο μεγαλύτερος αμυντικός όμιλος της Ευρώπης, η BAE Systems, φέρεται να μελετά προσφορά ύψους 10 δισ. δολαρίων για την L-3 Communications Holdings σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της θέσης της στην αμερικανική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ο βρετανικός όμιλος θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση μεριδίου του μεριδίου της 20% στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία Airbus, που υπολογίζονται στα 3 με 4 δισ. στερλίνες (5,3 με 7 δισ. δολ.), για να στηρίξει την χρηματοδότηση της πώλησης και να επεκτείνει την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία εσωτερικής ασφάλειας.

Η Airbus ανήκει κατά 80% στην ευρωπαϊκή αεροδιαστημική EADS και κατά 20% στην BAE Systems.

Εκπρόσωπος της ΒΑΕ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι ”είναι πολιτική του ομίλου να μην σχολιάζει ζητήματα εξαγορών, συγχωνεύσεων και από-επενδύσεων”.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ΒΑΕ έχει κάνει αρκετή δουλειά για τον αμερικανικό στρατό και είναι πιθανόν η μόνη ξένη εταιρία που θα της επιτρεπόταν να αγοράσει μια εταιρία όπως η L-3, που ελέγχει ”ευαίσθητα” συμβόλαια με το Πεντάγωνο.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v