Συστάσεις και Fed κινούν τα νήματα

Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μια συνεδρίαση όπου τα νήματα κινούν οι θετικές και αρνητικές συστάσεις οίκων επί μετοχών, αλλά και η αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed.

Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα εμφανίζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μια συνεδρίαση όπου τα νήματα κινούν οι θετικές και αρνητικές συστάσεις οίκων επί μετοχών, αλλά και η αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Πιέσεις ασκεί η πρόβλεψη της ΑΒΒ, που είναι η ισχυρότερη στον κόσμο στην κατασκευή μετασχηματιστών, ότι θα μειωθούν αισθητά τα κέρδη στο τρέχον τρίμηνο.

Τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των μετοχών τηλεφωνίας εμφανίζει η France Telecom μετά τη σύσταση της Smith Barney προς τους επενδυτές να αγοράσουν τον τίτλο.

Αισθητή είναι και η άνοδος της BHP Billiton και της Rio Tinto Group μετά την αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας τους από τη Merrill Lynch. Η ασφαλιστική Aviva κερδίζει 1,2%, καθώς αναβαθμίστηκε από την JP Morgan σε ”υπερστάθμιση” από ”ουδέτερη”.

Στον αντίποδα η HSBC αντιδρά με πτώση 0,8% στην υποβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley και η Nokia υποχωρεί 0,9% μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Dresdner.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,19% στις 5.119 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,11% στις 4.588 μονάδες και ο CAC παραμένει αμετάβλητος στις 4.231 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street τα futures, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι η οικονομική ανάπτυξη θα διατηρηθεί παρά την προβλεπόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed σήμερα.

Εκτός της κρίσιμης συνόδου της Κεντρικής Τράπεζας, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα, τη βιομηχανική παραγωγή και την απασχόληση.

Για τα προσωπικά εισοδήµατα Μαΐου αναμένεται αύξηση 0,3% μετά το 0,7% του Απριλίου, για τα επιδόµατα ανεργίας αύξηση κατά 325.000 την περασμένη εβδοµάδα, ενώ ο δείκτης βιοµηχανίας ΡΜΙ Chicago Ιουνίου εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 54 από 54,1 στην τελευταία µέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v