Υπό το ”βάρος” του πετρελαίου οι ευρωαγορές

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου επιτείνει τις ανησυχίες επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης να εμφανίζουν απώλειες πέριξ του 1% το μεσημέρι.

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι επιτείνει τις ανησυχίες επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης εξαιτίας του ακριβού κόστους ενέργειας και αποκαρδιώνει τους επενδυτές στα χρηματιστήρια, με αποτέλεσμα οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης να εμφανίζουν απώλειες πέριξ του 1% το μεσημέρι.

Οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν κλείσει με κέρδη σε εβδομαδιαία βάση στις έξι προηγούμενες εβδομάδες. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,77% στις 5.039 μονάδες, ο DAX 1,03% στις 4.519 μονάδες και ο CAC 1,13% στις 4.152 μονάδες.

Η μετοχή της DaimlerChrysler υποχωρεί 1% και της Renault 1,1%. Ο τίτλος της επιχείρησης σαμπάνιας Taittinger εκτινάσσεται 7,7%, καθώς φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει μια από τις πολλές προτάσεις εξαγοράς που της έχουν γίνει.

Η μετοχή του φορέα online πόκερ PartyGaming εμφανίζει κέρδη 11% στο ντεμπούτο της στη βρετανική αγορά.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Η αρνητική ψυχολογική επίδραση της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου προβλέπεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στις συναλλαγές, ειδικά καθώς δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v